Equestic SaddleClip Trainingssensor voor Paarden

equestic-saddle-clip_640x640_13233jpgequestic-saddle-clip_640x640_13234jpgequestic-saddle-clip_640x640_13235jpgequestic-saddle-clip_640x640_13236jpg

De EQ zadelclip is ’s werelds meest gebruiksvriendelijke trainingssensor die meet en analyseert wat je traint. De gegevens van de Equestic SaddleClip kun je gebruiken om je trainingsroutines te optimaliseren. Ook kun je deze gegevens delen met je trainer, dierenarts, of hoefsmid.


Bij het ontwikkelen van de Equestic SaddleClip is gebruiksgemak het uitgangspunt geweest. De ergonomische vormgeving, de gebruikte materialen en de bevestigingswijze zijn tot stand gekomen na uitgebreide tests. De zadelclip is makkelijk mee te nemen, eenvoudig te bevestigen.

Met de Equestic SaddleClip krijg je inzicht in je training. Veel ruiters denken bijvoorbeeld dat ze evenveel links- als rechtsom rijden. Maar is dat wel zo? Ben je je bewust van je voorkeurskant? Overcompenseer je die misschien? Of belast je één kant toch te veel? Neemt de afdruk echt toe en wordt het ritme regelmatiger? Voel je een onregelmatigheid van je paard wel op tijd aan? Meten is weten. Daarom maken veel atleten in tal van sporten al gebruik van sensoren en meetapparatuur om overbelasting te voorkomen en een evenwichtige training te garanderen. Een paard is ook een atleet en de Equestic analyses bieden je de mogelijkheid om je paard nog beter, evenwichtiger en paardvriendelijker te trainen.


Meet wat je traint

Basismetingen

Trainingsopbouw
Je kunt precies zien hoe je je training opgebouwd hebt, minuut voor minuut. Uiteraard kun je al deze metingen ook bekijken in een overzicht over meerdere trainingen heen.

Training op linker- en rechterhand
We meten hoeveel er op de linkerhand en op de rechterhand getraind wordt. Doordat we dit tijdens de training meten, kun je jezelf al tijdens de training bijstellen.

Aantal sprongen
Als je een springtraining doet, tellen we het aantal sprongen en geven we weer hoeveel sprongen er vanuit de linker- of rechterwending gedaan zijn. Zo weet je zeker dat je evenwichtig traint.

Training per gang
We meten hoeveel je stapt, draaft of galoppeert. Zo kun je tijdens je training al kijken of je trainingsopbouw is zoals je wil.

Diepgaande analyses

Ontwikkeling van afdruk
Naarmate een paard meer verzameld loopt krijg je, als het goed is, meer afdruk. Equestic analyseert de ontwikkeling van de afdruk van je paard over een langere periode, waardoor je een objectief beeld krijgt.

Ontwikkeling van ritme
Elk paard heeft zijn eigen optimale ritme. Naarmate het africhtingsniveau hoger wordt, train je op het steeds constanter krijgen van het ritme. Equestic meet en analyseert per gang het ritme (in BPM) en hoe regelmatig je ritme is.

Symmetrie
Geen enkel paard is 100% symmetrisch, net als geen enkel mens dat is. Als ruiter werk je er hard aan om de beweging steeds meer symmetrisch te maken. Maar lukt dat ook? Of wordt je paard juist minder symmetrisch? Na elke training analyseert equestic de symmetrie van je paard. Zo kun je ontwikkeling van de symmetrie over een langere periode volgen.
Een drafpas duurt bijvoorbeeld ongeveer drie- tot vierhonderdste van een seconde. De meeste ruiters merken een afwijking in symmetrie pas als deze meer dan 0,1sec is. Dat is al snel een afwijking van 30%. Met de Equestic App zie je de afwijking eerder, waardoor je hier op kunt anticiperen.


Equestic App

Met de Equestic App op je mobiele telefoon communiceer je met de SaddleClip. De app analyseert de gegevens die de SaddleClip registreert en maakt ze op een heldere manier zichtbaar.

Deze resultaten kun je via de app delen met wie je maar wilt. Zo kan iedereen in je team op basis van objectieve informatie bijdragen aan de optimalisatie van je trainingen en het welzijn van je paard.


De SaddleClip staat via Bluetooth in contact met je telefoon. Via de app op je telefoon is de SaddleClip te besturen. Je geeft dus bijvoorbeeld aan welk paard je gaat rijden, zet je de SaddleClip aan en uit, bekijk je je resultaten etc.

Technische specificaties

• Zwarte uitvoering met Brushed Metal inleg

• Materiaal: kunststof / rubber

• Spatwater- en schokbestendig

• Bluetooth Low Energy 4.1

• Mobiele App beschikbaar vanaf iOS 10 en Android 4.4

• 8+ uren metingen met een volle batterij

• Geen beperking op het aantal paarden wat met 1 sensor gemeten kan worden

• Aanstuurbaar via de app op je telefoon

• Twee jaar garantie bij normaal gebruik


Wat meet en analyseert de SaddleClip?

1) De gereden tijd per gang

2) De gereden tijd links- of rechtsom

3) Aantal genomen hindernissen en vanuit welke kant (links- of rechtsom)

4) De afdruk in stap, draf, galop en hoe dat binnen de training is opgebouwd

5) De afdruk in stap, draf, galop en hoe zich dat over langere periode (gemiddeld) heeft ontwikkeld

6) Het ritme (bpm) in stap, draf, galop en hoe dat binnen de training is opgebouwd

7) Het ritme (bpm) in stap, draf, galop en hoe zich dat over langere periode (gemiddeld) heeft ontwikkeld

8) De explosiviteit van de afdruk op de sprongen, per sprong en gemiddeld over langere periode

9) Het aantal gereden overgangen tussen de verschillenden gangen

10) Symmetrie van de beweging in draf, het verschil links- of rechtsom


FAQ


Waar moet de SaddleClip bevestigd worden?

De SaddleClip moet aan de linkerzijde aan het zweetblad. Of je hem aan het bovenste of onderste zweetblad vastmaakt maakt niet uit. Het maakt ook niet uit of hij hoog of laag aan het zweetblad zit, als het maar aan de linkerkant is. Als je hem rechts zou doen detecteren we dit en zal de app dat aangeven.


Hoe weet ik onder het rijden of het product werkt?

Een groot aantal analyses wordt direct op je telefoon uitgevoerd terwijl je aan het rijden bent. Je ziet de tellertjes en tijd op je telefoon lopen. Bovendien gaat het lampje op de SaddleClip blauw knipperen als hij aan staat. De SaddleClip maakt connectie via Bluetooth.


Hoef ik mij niet druk te maken dat het product van het zadel afvalt tijdens het rijden?

Nee. De SaddleClip is uitvoerig getest, zelfs met bokkende paarden, springparcoursen tot 160cm en eventing ruiters. Tot nog toe is de SaddleClip er nog nooit vanaf gevallen.